Hogy adjunk nászajándékba pénzt stílusosan?

Kedvenc blogomon, az otthonedes.blog.hu-n ötleteltek arról, hogy mi is a jó nászajándék, és sok jó ötlet is felmerült arról, hogy pénzt hogy lehet stílusosan adni, ajándékként jópofán prezentálni. Következzék tehát pár eredeti  ötlet ehhez, az esküvő szezon kellős közepén.

1.             Olvasztott euró

 

Egy szív alakú tepsiben pirosra festett vizet fagyasztottak meg, amibe egyeurósokat helyeztek el. A szívet aztán felakasztották egy vödör fölé, aminek széles peremet készítettek, és körberakták mécsesekkel. Az esküvő végére leolvadtak az eurósok, addig meg nagyon látványos dísz volt az egyik asztalon.

2.             Pénzmontázs

Szép háttérkép, a keretben körben a pénzek szépen elrendezve. Vagy egy képkeret, az ajándékozók összemontázsolt képével / később kicserélhető/ mögé dugva a pénz.

3.             Pénzdobozka

Kis dobozka, olyan mint a teafilteres tartók, fából, decoupage technikával díszítve. Minden rekeszben van valami vicces, egy kis cetlivel: pl. óvszer - mellé a cetlin: ha még nem akartok gyereket. Cumi, vagy tűvel átbökött óvszer -- ha már akartok. Iránytű: hogy mindig megtaláljátok a helyes irányt. Stb. Az utolsó rekeszben van a pénz: javasolt szöveg: tudom, a pénz nem boldogít, de hátha tudjátok használni valamire!

4.             Origami

Ügyesebbek a bankjegyekből origamit hajtogathatnak és így csinálhatnak egy képet fával, virággal, madarakkal.

5.             Fényképalbum

Esküvői dizájnos fényképalbum, minden kép helyére egy - egy papírpénz dugva.

6.             Pénzvirág

Virágcsokor, virág helyett papírpénzek összetekerve a zöldek közé erősítve.

Részletes elkészítési segédlet képekkel: http://www.winonatong.com/archives/2005/09/how_to_make_a_money_rose.php

7.             Pénzbefőtt

Befőttesüveg, tele pénzzel.

8.             Hancúrpárna

Első lépés, hogy varrsz egy nagyon giccses rózsaszín és világoskék szív alakú fodros párnát. Ezt teletömöd tollal, és belekevered a legkisebb bankjegyre (200-as, 500-as) felváltott összeget. Kis cetlin az utasítás pedig, hogy a nászéjszakán hancúrozzák szét:) Picit genyó, nagyon vicces, és abszolút nem sablonos.

9.             Lufi

Bankjegyek a lufikba, lufik egy nagy dobozba. Felbontás után lufik felszállnak a plafonra, onnan jkell őket levadászni 

10.           Pénz labirintus, mini bankautomata

Ha nem akarsz otthon fabrikálni, varrni, barkácsolni, akkor ezeket a pénzprezentáló eszközöket online is megrendelheted:

- pénz labirintus (kipróbáltuk átadás előtt, kb két napba telt kiszabadítani a pénzt belőle...):

www.iwantoneofthose.com/money-maze/index.html

- mini bankautomata:

www.iwantoneofthose.com/toys-games/atm-bank/index.html

Vélemények

 • Romantikus leánykérés
  Kedves Meglepkék!

  Szeptemberben Össze is Házasodunk!

  Istenek vagytok! Sikeres leánykérés volt! Köszönök mindent! Nagyon profi volt a kézbesítés! A kedvesem a könnyeivel küszködve (a boldogságtól)...
  Bővebben...
 • Romantikus leánykérés a magasból
  Sziasztok Meglepkék!   Bocs, hogy idáig nem jeleztem vissza, de az ember már csak ilyen. Amíg fontos valami, addig észben tartja, utána meg lásd... A lényeg: nagyon jól éreztük magunkat, amit köszönünk NEKTEK! Fele...
  Bővebben...
 • Különleges Leánykérés moziban
  1. Nagyon tetszett, hogy nem voltatok "tukmálósak", azaz egy percig sem éreztem azt, hogy csak arra hajtotok, hogy fizessek. Ez főleg akkor jött le, amikor nyáron először mentem be érdeklődni. (Nem szeretem, mikor rög...
  Bővebben...

Lánykérési ötletek

A leszelefeleségem honapján tanácsot, ötletet adunk, hogy a lánykérés igazán egyedi legyen. Ha a gyűrű megvan, de nincs ötleted az eljegyzéshez, segítünk megszervezni a különleges leánykérést. Klasszikus, vagány, és álomszép lánykérések közül válogathatsz, hogy emlékezetes legyen a nagy nap, és biztosan igent mondjon szerelmed. Kellékeket is találsz a romantikus lánykéréshez, de ha kell, megszervezzük az exkluzív eljegyzést az elejétől a végéig. Helikopteres városnézés ponyvával vagy a herceg fehér lovon? Bármi megoldható.

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

Alternative flash content

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.